zondag 19 januari 2014

Koken! Boerenkool in plakjes

Zoals iedere Zondagavond zit ik gezellig te kijken naar Life4You op RTL4. Sandra, die altijd kookt, bedenkt altijd de leukste recepten. Al vaker heb ik een recept van haar thuis gemaakt, maar nu zag ik toch wel iets heel aparts, maar toch leek het me super lekker! Bij Life4you is het stampmaand. Ze maken de lekkerste en raarste stamppotten.
Hier is het recept van Boerenkook in plakjes, ik ga het zelf van de week maken. Het komt van de life4you website af.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze in een laagje water zo’n 20 minuten. Giet deze daarna af. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekjes op laag vuur en voeg hier na zo’n 7 minuten de boerenkool aan toe. Roer dit goed en bak de boerenkool zo’n 5 minuten, totdat deze lekker crispy is. Meng de boerenkool met spekjes nu met de aardappelen. Doe hier naar smaak peper en zout bij en de melk, samen met een klontje roomboter. Vet een broodblik in en bekleed de bladerdeegplakken over het bakblik. Leg de bladerdeegplakken royaal in het bakblik en laat ook wat plakken over de raden hangen. Straks vouw je deze namelijk over de boerenkool heen, zodat deze helemaal bedekt is. Schep de 1/3 van het bakblik nu met de boerenkoolmix. Leg hier de rookworst op in de lengte en vul de rest van het blik nu met de boerenkoolmix. Vouw het bakblik nu dicht met de bladerdeeg en bestrijk met eidooier. Zet het bakblik in de oven en bak dit zo’n 30 minuten. Garneer de stamppot met augurk en mosterd
  •  80 gram spekjes
  •   olijfolie
  •   800 verse boerenkool, fijngesneden
  •   400 gram aardappelen
  •   1 dl melk
  •   20 gram gezouten roomboter
  •   10 plakjes bladerdeeg
  •   1 rookworst
  •   1 eidooier
  •   zout en peper
  •   Augurk
  •   Mosterd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten